Ilmanvaihdon parannustyöt

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

Painovoimaisen ja koneellisen poistoilmanvaihdon parannustyöt

Hallitsemattomat ilmavuodot rakenneliittymistä aiheuttavat sisäilmaongelmia ja siten oireiluja. Kokonaisia kerrostalo- ja rivitaloalueita on aikanaan rakennettu siten, että poistoilma on jopa tehostettu koneellisesti, mutta korvausilman saanti on unohdettu. Myös rintamamiestaloissa ja 80-luvulle asti rakennetuissa omakotitaloissa on hankaluuksia ilmanvaihdon toimivuuden kanssa. Yllättävää kyllä, tämä loogisesti ajateltuna yksinkertainen ilmavaihdon perusasia on unohtunut aikanaan suunnitelmista. 

Painovoimaisessa ilmanvaihdossa ilma ei poistu huoneistosta, mikäli vastaavasti tilalle ei saada puhdasta ilmaa. Finanssimaailmasta voidaan ottaa oppia ilmanvaihtoon: ”Selloiset menot, kun on tulot”.

Ilmanvaihdon hallitsemattomuuden takia mikrobipitoista ilmaa vuotaa alapohjan rakenneliittymistä ja kuitupölyä lämmöneristeistä. Eteemme on tullut tapauksia, jossa kerrostalon alapohjan sädesienipitoinen ilma vuotaa kellarista rappukäytävään ja sitä kautta postiluukuista sisälle aiheuttaen oireilua. Yksi tyypillisimmistä oireilun aiheuttajista on puutteellisen ilmanvaihdon johdosta sisäilman hiilidioksidimäärä kasvu sellaisiin lukemiin, että aina väsyttää.

Lautasventtiili:

Paras korvausilmaventtiili, joka pystyy palvelemaan poistoilmaa, on lämpötilan mukaan säätyvä lautasventtiili. Ikkunaan asennettavia rakoventtiileitä emme suostu asentamaan.

Hormi-imuri:

Painovoimaista poistoilmavaihtoa voidaan tehostaa tuulen ja lämpötilan vaikutuksesta ilman sähköä toimivalla hormi-imurilla.

Kauttamme myös koneelliset ratkaisut.

Alapohjaongelmat:

Korvausilma-asioiden kunnostuksessa kannattaa huomioida myös mahdolliset alapohjaongelmat. Alapohjasta vuotavat epäpuhtaudet ovat suurin sisäilmaongelmien aiheuttaja. Kalliiden tiivistystöiden sijasta alapohjan tuuletusratkaisumme kuivattavat alapohjan ja poistavat radonongelman, eikä maaperäilmaa pääse asuintiloihin: 

https://tehopuhdistus.fi/palvelut/erikoispuhdistus/alapohjan-koneellinen-tuuletusratkaisu/

 

FLS20 Korvausilmaventtiili

Kun haluat todella panostaa sisäilman laatuun: FLS20 seinään tai tuuletusluukkuun asennettava korvausilmalaite on energiatehokas, koska korvausilma esilämmitetään huoneilmassa olevalla lämpöenergialla.

Korvausilmaventtiilin portaaton säätö tekee käytöstä helppoa. Korvausilmalaite sekoittaa huoneilman ja korvausilman puhaltaen sen oikealla nopeudella huoneen yläosaan. Näin ilmanvaihto toimii oikein ja vedontunne poistuu. Esilämmityksen vuoksi oleskelualueen ilma saadaan vaihdettua miellyttävästi, korvausilmaa ei puhalleta raa’an kylmänä huoneilmaan.

Seinään asennettavan korvausilmalaitteen suunnittelussa on otettu huomioon nykyaikainen sisustus ja design

Hyödyt:

  • Vedontunne poistuu, koska ilmanjako toimii oikein.
  • Tunkkainen sisäilma vähenee, koska lämpökerrostuma poistuu ja oleskelualueen ilma vaihtuu.
  • Hajuhaitat ja epäpuhtaudet sisäilmassa vähenevät, koska korvausilma tuodaan sisään hallitusti ja suodatetusti.
  • Kosteuden kertyminen vähenee, koska korvausilmaa saadaan riittävästi ja poistoilmanvaihto toimii.
  • Lämpimällä kaudella ilma vaihtuu joka huoneessa, koska ilmaa vaihdetaan oikeaoppisesti.

Katso video alta.

Ota meihin yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!