Tiivistyskorjaus

Rakenteiden tiivistyskorjaus ehkäisee ilmavuotojen, haitallisten ongelmayhdisteiden, hajujen ja partikkeleiden kulkeutumisen sisäilmaan. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

tiivistyskorjaus parantaa sisäilman laatua

Haitta-aineiden ja ilmavuotojen tiivistyskorjaus

Kohde tulee tutkia huolellisesti, jotta rakennuksen ja rakenteiden lämpö-, sekä kosteustekninen toiminta tunnetaan. Tämän jälkeen todetaan tiivistyskorjauksen sopivuus ja valitaan oikea menetelmä. Tivistystyön soveltuvuuden arvioinnissa tulee pääsääntöisesti käyttää korjaussuunnittelijaa, joka laatii kirjallisen tiivistyskorjaussuunnitelman.

Tyypilisenä ongelmana voidaan mainita esim. ryömintätilasta vuotava mikrobipitoinen ja mykotoksinen ilma oleskelutiloihin. Tämä epäpuhdas ilma vuotaa liikuntasaumojen ja läpivientien kautta aiheuttaen oireiluja.  Ryömintätilojen voidaan aina olettaa olevan lähtökohtaisesti “saastuneita”.

Mitä tiivistyskorjaus käytännössä tarkoittaa?

Tiivistyskorjaus aloitetaan tekemällä rakennuksen tai asunnon sisäpinnoista ilmatiiviit, jolla estetään maaperässä ja rakenteissa olevien epäpuhtauksien päästy sisäilmaan. Tiivistyskorjauksessa korjataan virheellisiä tai puutteellisia rakenneratkaisuja, joiden korjaaminen ei ilman tiivistystä ole mahdollista. Tiivistyskorjaukset parantavat sisäilmaa merkittävästi.

Tiivistysmenetelmiä:

  1. Uusi Blowerproof-menetelmä ilmavuotojen tiivistyksiin rakenteiden liittymäkohdissa.  Katso työvideo!
  2. Ardex-menetelmä.
  3. TKR – haitta-ainetiivistys.
  4. UZIN tiivistysjärjestelmä.
  5. cTrap – menetelmä.
  6. Elaproof tiivistysjärjestelmä
  7. Kiilto tiivistysjärjestelmä
Tiivistyskorjaus ehkäisee mm. seuraavien epäpuhtauksien kulkeutumisen sisäilmaan:
  • Mykotoksiinit, villakuidut, mikrobivauriokohteet, VOC, PAH, PCB, radon, asbesti, kaseiini
  • Alustaan imeytynyneiden hajujen sulkuna (öljy, polttoaineet, kissanpissa, kalma, homeenhaju…)

Tiivistyskorjaus case1: Kerrostalon alapohjan ilmavuodot aiheuttivat kerrostalon asunnossa mikrobien ja kaasumaiseten yhdisteiden kulkeutumisen sisätiloihin. Asukas reagoi voimakkaasti, vaikka alapohjan olosuhteet oli aikaisemmin korjattu. Ilmavuotokohdat ja ongelmarakenne tiivistettiin ja kapseloitiin. Tämän jälkeen suoritettiin huolellinen homepölysiivous ja irtamiston puhdistustyöt. Toimenpiteitten jälkeen asukas muutti takaisin asuntoon ilman minkäänlaisia oireiluja.

Tiivistyskorjaukset
Tiivistyskorjaus

Ota meihin yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!