Sisäilman toksisuustutkimus

Luotettava ja nopea sisäilman toksisuustutkimus selvittää hengitysilman myrkyllisyyden.

Luotettava ja nopea sisäilman toksisuustutkimus selvittää hengitysilman myrkyllisyyden.

(Huomio: emme tee näytteenottoa 14.-31.7.2020)
Sisäilman nestemäisiä epäpuhtauksia ovat mm. homeiden tuottamat toksiinit, mikrobien aineenvaihdunnan tuotteet, materiaalien sisältämät biosidit, pesu- ja puhdistusaineiden tehoaineet sekä liikenteen tuottamat nanohiukkaset. Nämä epäpuhtaudet on kerättävä sisäilman sisältämästä vesihöyrystä, sillä kyseiset epäpuhtaudet ovat sitoutuneena vesimolekyyleihin.

Sisäilman vesihöyry kerätään E-keräimellä ja hiilihappojään avulla. Näytteenotto on nopea ja tulokset saadaan viikon-kahden kuluessa.
https://www.youtube.com/watch?v=9iBA3k7Xq-U

Homeiden huoneilmaan erittämät myrkylliset aineenvaihduntatuotteet ovat paljon haitallisempia kuin homeita sisältävät pölyt. Keuhkoissa ei ole suojamekanismiatoksiineja vastaan, joten ne imeytyvät suoraan keuhkokudokseen. Ympäristössämme on bakteereita, homeita ja sieniä sekä niiden aineenvaihduntatuotteita. Suurin osa niistä on hyödyllisiä ja harmittomia, mutta osa aineenvaihduntatuotteista on myrkyllisiä ja aiheuttavat soluvaurioita ja solukuolemaa ja sen myötä erilaisia oireita, kuten hengenahdistusta, väsymystä, tulehduksia ja päänsärkyä.

Mittausmenetelmällä kerätään näyte suoraan sisäilmasta – eli siitä ilmasta, jota rakennuksessa hengitetään. Näyte analysoidaan Tampereen yliopiston solututkimus- ja testauslaboratoriossa FICAMissa (Finnish Centre for Alternative Methods, www.ficam.fi). Analysointiin käytetään ihmisen makrofagisoluja, joilla on tärkeä tehtävä ihmisen immuunipuolustuksessa. Tulos kertoo, kuinka paljon sisäilmanäyte tappaa ihmisen magrofagisoluja.

Ota meihin yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä!